Savuton sairaala

Sairaala Nova on savuton sairaala, jonka tavoitteena on henkilökunnan ja potilaiden tupakoinnin vähentäminen. Vähentämiseen kannustamalla tavoitellaan pitkällä aikavälillä tupakoinnin lopettamista kokonaan. Sairaala Novassa kannustetaan vahvasti savuttomuuteen tarjoamalla tukea sekä ohjausta tupakoinnin lopettamiseen.

Tupakoinnin lopettamisella on tutkitusti suuret terveyshyödyt, jotka näkyvät vähentyneenä komplikaatioriskinä ja sen myötä hoidon lopputuloksessa. Savuttomuuden edistäminen kuuluu Sairaala Novassa koko henkilöstölle tehtävistä riippumatta, sillä terveellinen ja savuton hoito- ja työympäristö saavutetaan vain sitoutumisella ja yhteistyöllä. 

Sairaalan alueella tupakointi on sallittua vain merkityissä katoksissa. Merkityt tupakointikatokset löytyvät rakennuksen molemmista päistä. Tupakointi on keskitetty merkityille tupakointiasemille, jotta savu-, haju- sekä roskahaitat vähenevät ihmisten kulkuväylillä. Asemien tarkoitus on koota haitat yhteen paikkaan. Nikotiinituotteita ei myydä sairaalan kahviossa tai kioskissa.