Alueen epidemiatilanne ja annetut suositukset

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on koonnut STM:n ohjeistuksen mukaisesti ”Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän” ns. Nyrkkijohtoryhmän Keski-Suomeen. Ryhmä kokoontuu (ensimmäisen kerran 1.10.2020) viikoittain ja sen tehtävänä on seurata KSSHP:n alueen koronavirusepidemiatilannetta ja arvioida epidemian hillitsemiseen tähtäävien suositusten ja rajoitusten tarvetta. Ryhmän puheenjohtajana toimii KSSHP:n johtaja Juha Kinnunen. Lue lisää ryhmän toiminnasta täältä.

Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän viimeisin näkemys KSSHP:n alueen epidemiatilanteesta

Jyväskylän huonontuneesta koronatilanteesta huolimatta KSSHP:n alue pysyy perustasolla

Alueellisen tartuntautien torjunnan johtoryhmän (ns. Koronanyrkki) kokouksessa todettiin tänään (20.9.2021) KSSHP:n alueen epidemiatilanteen kääntyneen huonompaan suuntaan. Erityisesti Jyväskylässä tartunnat leviävät rokottamattomien sekä vajaan rokotesuojan omaavien 18-30-vuotiaiden keskuudessa. Tartunnat on jäljitetty yöelämään, missä on ilmennyt laajoja ravintola-altistumisia. Koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue jatkaa silti perustasolla, vaikka Jyväskylän kaupungin osalta kiihtymisvaiheen kriteerit täyttyvät.

Kehityksestä huolimatta sairaalakuormitus ei ole kasvanut KSSHP:n alueella. Laajat ravintola-altistumiset kuormittavat tartunnanjäljitystä, sillä kaikkia altistuneita on hankala tavoittaa. Koronanyrkki alleviivasi kokouksessaan edelleen toisen rokoteannoksen ottamisen tärkeyttä. Kaksi rokoteannosta muodostavat täyden rokotesuojan, mikä laskee sairastumisriskiä merkittävästi. 

Lue koko tiedote 20.9.2021 pidetystä kokouksesta täältä.

Lue lisää epidemian vaiheiden kriteereistä täältä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksistä koronavirukseen liittyen:

  • Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ei jatkanut 13.8.–9.9.2021 väliselle ajalle Jyväskylän, Muuramen, Laukaan ja Äänekosken kuntien alueelle asetettua määräystä kokoontumisrajoituksista ja turvaväleistä. Kokoontumisrajoituksia ei ole enää voimassa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella. Lue lisää AVIn tiedotteesta täältä.

  • Voimassa olevat kuntakohtaiset suositukset ja rajoitukset löytyvät kunkin kunnan omilta sivuilta.
  • Viranomaisten vastuut koronatilanteessa (pdf)